Vepřová roláda s oříškovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 0.25 šálek Oříšky piniové
  • 1.5 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 260.1 mg
  • Draslík 1260.2 mg
  • Vláknina 9358.2 mg
  • Vitamín A 9358.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, fíky, pažitku, petrželku a olivy nasekáme, oříšky pokrájíme.

  • 2

    Na 60 ml oleje necháme změknout cibuli a česnek. Vmícháme strouhanku, fíky, olivy, oříšky, citronovou šťávu, petrželku, žloutek, špetku soli a pepře.

  • 3

    Z masa odstraníme šlachy a nařežeme ho na jeden plát. Polovinu nádivky natřeme na maso, srolujeme ho jako roládu a zašijeme.

  • 4

    Na oleji v pekáči pečeme roládu asi hodinu a patnáct minut. Nádivku propracujeme a utvoříme z ní kuličky, které přidáme asi dvacet minut před koncem pečení rolády.

  • 5

    Maso necháme po pečení deset minut odpočinout a na plátky ho podáváme s kuličkami.

Komentáře k receptu