Lasagne s pestem a sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 2602 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 52.7 mg
 - Draslík 414 mg
 - Vláknina 3079 mg
 - Vitamín A 3079 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.
 - 
                                3
V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.
 - 
                                4
Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.