Špagety s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1.5 kg Mušle srdcovky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 315.2 mg
  • Vláknina 6830 mg
  • Vitamín A 6830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.

  • 2

    Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.

  • 3

    Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.

  • 4

    Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.

  • 5

    Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.

  • 6

    Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu