Špagety s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 315.2 mg
 - Vláknina 6830 mg
 - Vitamín A 6830 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.
 - 
                                2
Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.
 - 
                                3
Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.
 - 
                                4
Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.
 - 
                                5
Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.
 - 
                                6
Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.