Rýže s oříšky a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 0.25 šálek Hrozinky
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 0.5 šálek Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 96922 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 651.8 mg
  • Vláknina 14117.1 mg
  • Vitamín A 14117.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.

  • 2

    Pokrm ozdobíme jogurtem.

Komentáře k receptu