Omáčka z oliv a estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 g Estragon
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Beárnská omáčka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Dolin - Vermouth
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 176.3 mg
  • Vláknina 3815 mg
  • Vitamín A 3815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme cibulku a nasekané vypeckované olivy. Do orestované směsi z cibulky a oliv nalijeme vermut a rybí vývar. Poté přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří.

  • 2

    Mezitím spaříme rajče, sloupneme z něj slupku. Takto připravené rajče nakrájíme na kostičky. Ty přidáme spolu s estragonem do mírně zhoustlé tekutiny. Opět přivedeme k varu. Celou omáčku zahustíme beárnskou omáčkou. Nakonec přimícháme citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

Komentáře k receptu