Višňový čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 380 g Kompot višňový
  • 100 g Mandle mleté
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 388.8 mg
  • Vláknina 6424.3 mg
  • Vitamín A 6424.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, cukru, vanilkového cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme do něj rum a sůl. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.

  • 2

    Těstem naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, povrch uhladíme a poklademe okapanými višněmi. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme z trouby a po chvíli i z formy. Necháme vychladnout na mřížce.

  • 3

    Příprava oblohy: Smetanu ušleháme za postupného přidávání vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku šlehačkou ozdobíme obvod koláče. Střed koláče posypeme hoblinkami čokolády a moučkovým cukrem.

  • 4

    Před podáváním necháme moučník asi 4 hodiny v chladu.

Komentáře k receptu