Salát s kachními prsíčky a melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Salát římský
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 624.3 mg
  • Vláknina 2764.8 mg
  • Vitamín A 2764.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1775.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.

  • 2

    Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.

  • 3

    Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.

  • 4

    Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.

  • 5

    Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.

Komentáře k receptu