Salát s kachními prsíčky a melounem
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Meloun cukrový
- 1 ks Salát římský
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 624.3 mg
- Vláknina 2764.8 mg
- Vitamín A 2764.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1775.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové. 
- 
                                2Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře. 
- 
                                3Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky. 
- 
                                4Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa. 
- 
                                5Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        