Citronový šerbet se sektem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 201.6 mg
- Vláknina 11280 mg
- Vitamín A 11280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1250.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                14 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu. 
- 
                                2Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme. 
- 
                                3Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína. 
- 
                                4Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky. 
- 
                                5Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        