Orecchiette s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Těstoviny Orecchiette
  • 80 g Mušle srdcovky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 7408 mg
  • Vitamín A 7408 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto. Na vál prosijeme oba druhy mouky, osolíme, uprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.

  • 2

    Mezitím očistíme houby, rychle je opláchneme ve studené vodě a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Nasekáme pálivou papričku a dáme stranou. Petrželku nasekáme.

  • 3

    Za občasného potřesení pánve necháme mušle pod pokličkou otevřít. Vyjmeme je, vyloupáme ze skořápek a dáme do misky. Skořápky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme.

  • 4

    Do pánve nalijeme olej, osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené hřiby, posypeme nasekaným kouskem pálivé papričky a za míchání smažíme. Přidáme mušličky, 4-5 lžic uschované tekutiny, sůl, pepř, víno a petrželku. Uvaříme orecchiette, promícháme s připravenou omáčkou, vyloupanými mušličkami a hřiby a horké podáváme.

Komentáře k receptu