Čína s paprikami a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Mungo klíčky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 52.6 mg
  • Draslík 735.8 mg
  • Vláknina 3654.8 mg
  • Vitamín A 3654.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, kukuřici scedíme a necháme okapat, klíčky propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého obracení opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty. Vyjmeme, do pánve vložíme papriky, kukuřici a klíčky a ve výpeku vše opékáme asi 3 minuty.

  • 3

    Rozšleháme pomerančovou šťávu se sójovou omáčkou a asijskou omáčkou a zálivkou pokapeme zeleninu. Posypeme sezamem a vmícháme opečené maso.

  • 4

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ozdobíme pažitkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu