Raviolony s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 100 g Chřest bílý
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Garnát obecný
  • 50 g Šalotka
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Treska aljašská
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 334.9 mg
  • Draslík 1414.6 mg
  • Vláknina 11787.5 mg
  • Vitamín A 11787.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme náplň. Oloupeme ocásky garnátů a pokrájíme na kousky. Očistíme stonky chřestu a nahrubo pokrájíme. Cukety nasekáme. Propláchneme listy špenátu a nasekáme. Petrželku nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm 2-3 minuty za častého míchání nasekané cukety, pokrájený chřest a nasekaný špenát. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme olej, rozehřejeme ho a 2 minuty na něm smažíme pokrájené ocásky garnátů a pokrájené ryby. Osolíme je a opepříme, přidáme směs předem připravené zeleniny, vše posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Připravíme ravioloni. Rozválíme těsto (z mouky a vajec) na tenký plát a vykrajujeme z něho kolečka o průměru asi 12 cm. Vidličkou rozšleháme vejce a polovinu koleček jím potřeme. Doprostřed rozdělíme připravenou náplň. Přikryjeme zbývajícími kolečky a prstem objedeme okraje, aby držela pohromadě. Vaříme je v páře 7-8 minut.

  • 4

    Mezitím připravíme omáčku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Do pánvičky nalijeme olej a nasekanou šalotku na něm osmažíme. Přidáme nakrájené ocásky garnátů, za častého míchání je krátce osmažíme. Přilijeme balzamický ocet, přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše 2 minuty při mírné teplotě vaříme. Nakonec hotovou omáčku posypeme nasekanou petrželkou a horké ravioloni s omáčkou podáváme.

Komentáře k receptu