Cannelloni s kapustou a mušličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1208.4 mg
 - Vláknina 10805 mg
 - Vitamín A 10805 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 276.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu nakrájíme na nudličky a 2 minuty povaříme ve vodě okyselené bílým vinným octem, scedíme a dáme stranou.
 - 
                                2
Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a rozdrtíme. Petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nudličky kapusty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
 - 
                                3
Přilijeme vývar a 25-30 minut dusíme. Uvaříme cannelloni. Mušle dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, petrželku, lžíci oleje a necháme pod pokličkou otevřít. Scedíme. Neotevřené mušle vyhodíme a otevřené vyloupeme je ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, přecedíme a dáme stranou. Vyloupané mušle přidáme ke kapustě (třetinu odložíme) a chvíli je prohříváme.
 - 
                                4
Naplníme cannelloni směsí kapusty a vyloupaných mušliček a naskládáme do zapékací mísy. Povrch zakapeme olejem a v předehřáté troubě na 180 °C zapékáme 10-15 minut. Do pánve vylijeme zbývající olej a osmažíme zbylý oloupaný a podrcený česnek. Přidáme mušličky, tekutinu z jejich vaření a kostičky rajčat a vše 2 minuty dusíme. Přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                5
Horké cannelloni podáváme s horkou omáčkou.