Jablková polévka s krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 625 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Pastinák
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 322 mg
  • Vláknina 15642.9 mg
  • Vitamín A 15642.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 40 ml oleje potřeme plátky chleba důkladně česnekem, pak je nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Na zbytku oleje smažíme pět minut kousky pastináku a cibule. Vložíme kostičky jablka, vývar, nasekanou petržel a sušenou majoránku. Směs přivedeme k varu, povaříme ji dvacet minut doměkka.

  • 2

    Polévku odstavíme, přidáme mléko a ušleháme ji dohladka. Přihřejeme ji a podáváme s krutony.

Komentáře k receptu