Pražma s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 30 g Hrozinky
  • 100 g Mandle
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šafrán
  • 1200 g Pražma
  • 5.6 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 1541.8 mg
  • Vláknina 10978.2 mg
  • Vitamín A 10978.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky vhodíme na 15 minut bobtnat do vlažné vody. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, promyjeme, uřízneme hlavu a ploutve, podélně ji rozpůlíme a vyjmeme páteř, abychom dostali dva plátky. Pokrájíme je na kusy o šířce dvou prstů.

  • 2

    Oloupeme cibule, pokrájíme na kolečka a osmažíme na oleji ve velké pánvi. Přidáme bobkový list, ocet, zalijeme vše vínem a necháme ho vyvařit, zalijeme cibuli vodou, přidáme šafrán a 10 minut vaříme.

  • 3

    Přidáme kusy rybího masa, dusíme je 10-12 minut, v polovině dušení je opatrně obrátíme, osolíme a opepříme. Dvě minuty před koncem dušení přidáme scezené hrozinky a pokrájené mandle. Hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu