Lilek na česneku a bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Omáčka sójová
  • 145 ml Voda pitná
  • 5 ml Olej stolní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Lilek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 704 mg
  • Vláknina 18879 mg
  • Vitamín A 18879 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky rozpůlíme, pokapeme olejem rozkrojenou stranu, na teflonové pánvi je osmažíme dozlatova a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve dáme tři prolisované stroužky česneku, mletý zázvor, kmín, chilli koření, 20 ml vody a smažíme je, až česnek změkne. Přidáme omáčku, šťávu a 125 ml vody. Směs přivedeme k varu, vložíme lilek a povaříme deset minut doměkka.

  • 3

    Lilky na talíři ozdobíme kousky bazalky.

Komentáře k receptu