Tažený štrúdl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 124.1 mg
  • Vláknina 6276.2 mg
  • Vitamín A 6276.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku se žloutky a solí. Do vařící vody dáme olej, ocet a mouku, spaříme. Spojíme se žloutkovou směsí a vypracujeme těsto, nejprve pomocí nože, pak důkladně rukou až se tvoří vzduchové bubliny. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme ho pod nahřátou miskou odpočívat.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 4 díly a na utěrce posypané moukou začneme 1 díl vytahovat. Vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, skořicí a plátky loupaných jablek, znovu posypeme strouhankou a znovu pokapeme olejem. Pomocí utěrky svineme těsto tak, že neposypaná část těsta končí zavinutí.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v prudké troubě, potíráme máslem.

Komentáře k receptu