Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 220 g Těstoviny Farfalle
  • 50 g Roketa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Bazalka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 2572.2 mg
  • Vláknina 23160.5 mg
  • Vitamín A 23160.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme.

  • 2

    V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře.

  • 3

    Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý.

Komentáře k receptu