Šalotky v octové marinádě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 14 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 4492.5 mg
- Vitamín A 4492.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané a omyté šalotky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. Když jsou šalotky opečené ze všech stran, přidáme k nim rozemnutou sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek. Přilijeme sherry ocet. 
- 
                                2Šalotky osolíme, opepříme a doplníme kuličkami nového koření. Snítky oregana opláchneme, nasekáme na větší kousky a přidáme k pokrmu. Podle chuti osladíme. 
- 
                                3Šalotky v marinádě dusíme na mírném ohni 25 minut. Necháme vychladnout a uležet alespoň 1 den. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        