Kuřecí řízek s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Brambory
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.333333 hrnek Mléko odtučněné
  • 5 hrnek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2582 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1816.5 mg
  • Vláknina 16335.8 mg
  • Vitamín A 16335.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme 5 minut po každé straně.

  • 3

    Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a rozmixujeme na kaši. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek a ozdobíme snítkami tymiánu.

Komentáře k receptu