Mořský jazyk se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Cuketa
  • 250 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 90 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kg Mořský jazyk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1505.1 mg
  • Vláknina 9930 mg
  • Vitamín A 9930 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a osušíme. Očistíme houby, opláchneme a osušíme. Omyjeme petrželku a nasekáme najemno.

  • 2

    Mrkev oškrábeme, z cuket odkrojíme stopky a oloupeme brambory. Všechnu zeleninu omyjeme a škrabkou z ní vykrájíme kuličky. Odděleně povaříme v osolené vodě 1 minutu cukety, 2 minuty brambory a 4 minuty mrkev. Povařenou zeleninu scedíme.

  • 3

    Do pekáče dáme mrkev, cukety, brambory a houby. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pekáčem občas zatřeseme, aby se zelenina připekla ke dnu.

  • 4

    Mezitím ochutíme rybu zvenčí i uvniti špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno a ryby stejnoměrně posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C a občas přelijeme vypečenou šťávou. Upečenou rybu podáváme s pečenou zeleninou.

Komentáře k receptu