Zbojnický hovězí skřivan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 225 g Klobása Dunajská
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1659 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 63.2 mg
  • Draslík 165.3 mg
  • Vláknina 1514 mg
  • Vitamín A 1514 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.

  • 2

    Do středu plátků rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, kus oloupané klobásy a pečlivě maso zabalíme. Závitky upevníme nití nebo párátkem.

  • 3

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu přidáme závitky, opečeme je, zalijeme částí vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplým vývarem.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme. Za občasného míchání provaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, podle chuti dosolíme a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu