Polévka zeleninová krémová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 237.8 mg
  • Vláknina 6392.6 mg
  • Vitamín A 6392.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky nebo na plátky a spolu s jemně nakrájenou cibulí ji osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme polévkou, okořeníme a vaříme.

  • 2

    Když je zelenina měkká, prolisujeme ji, vrátíme do polévky a ochutíme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme smetanu s máslem.

Komentáře k receptu