Hovězí játra marinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Játra hovězí
  • 130 ml Olej olivový
  • 130 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 481.9 mg
  • Draslík 723.2 mg
  • Vláknina 709.8 mg
  • Vitamín A 709.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra nakrájíme na plátky.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.

  • 3

    Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Játra i omáčku osolíme a opepříme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu