Opečená vepřová játra v pikantní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 950 g Játra vepřová
  • 130 ml Olej olivový
  • 130 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 714.9 mg
  • Draslík 1010.9 mg
  • Vláknina 9809.5 mg
  • Vitamín A 9809.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.

  • 3

    Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.

  • 4

    Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.

Komentáře k receptu