Řezy z mořského jazyka na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mořský jazyk
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Lanýž
  • 5 g Jíška instantní
  • 400 g Brambory vařené
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 1104.4 mg
  • Vláknina 5241.3 mg
  • Vitamín A 5241.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme lžíci másla, přisypeme nadrobno nakrájené žampiony a lanýže, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, zakapeme citronovou šťávou a minutu podusíme. Přilijeme víno, vývar, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, minutu povaříme a stáhneme z ohně.

  • 2

    Filety nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a vložíme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Usmažíme je z obou stran.

  • 3

    Rybu pokládáme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou z hub a obložíme vařenými brambůrky.

Komentáře k receptu