Rybí polévka s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mušle slávky
  • 500 g Mořský ďas
  • 300 g Garnát obecný
  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mangold
  • 300 g Parmice
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 3221 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 243.5 mg
  • Draslík 1916.2 mg
  • Vláknina 3987.5 mg
  • Vitamín A 3987.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme kůži z plátků mořského ďasa a vyfiletujeme parmici, vyloupeme garnáty a odstraníme černé střívko. Ryby a garnáty omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Očistíme listy mangoldu, promyjeme a pokrájíme na proužky. Odrhneme slávky a dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou.

  • 2

    Vhodíme slávky do hrnce, přidáme lžíci oleje a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem necháme otevřít. Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme a scedíme jemným sítem.

  • 3

    V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a lehce podrcený stroužek česneku a papričku. Vyhodíme, přidáme rajčata a za občasného zamíchání 3 minuty dusíme. Přilijeme částečně ohřátý vývar a uschovanou tekutinu z vaření slávek a postupně přidáváme pokrájené rybí maso. Nejdříve z mořského ďasa, poté parmici a nakonec přidáme garnáty.

  • 4

    Vše osolíme a opepříme a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Pět minut před koncem dušení přidáme slávky a listy mangoldu. Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu