Rajčatová salsa základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1029 mg
  • Vláknina 11148.6 mg
  • Vitamín A 11148.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.9 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a rozmixujeme s konzervovanými rajčaty. Poté doplníme vinným octem a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Opět rozmixujeme. Jako poslední přísadu přidáme olivový olej a naposledy mixujeme.

  • 2

    Rajčatovou salsu dáme odležet do chladničky alespoň na 30 minut.

Komentáře k receptu