Svěží zelená salsa s vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 246 mg
  • Draslík 221 mg
  • Vláknina 2165.4 mg
  • Vitamín A 2165.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.

  • 2

    Petrželovou nať omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 3

    Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Obě přísady smažíme dozlatova na pánvi na rozehřátém oleji.

  • 4

    Když cibulka a česnek vychladnou, rozmixujeme je s petrželkou, oloupanými vařenými vejci, solí a špetkou bílého pepře.

  • 5

    Nakonec do jemné hmoty vmícháme takové množství zeleninového vývaru, aby omáčka měla pro nás vhodnou konzistenci.

  • 6

    Necháme vychladit alespoň 30 minut.

Komentáře k receptu