Chřest s máslem a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 538.2 mg
  • Vláknina 11340.3 mg
  • Vitamín A 11340.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři.

  • 2

    Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest.

  • 3

    Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí.

Komentáře k receptu