Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Sýr Parmezán
  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón natur kuřecí
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 228.5 mg
  • Draslík 873.2 mg
  • Vláknina 8730.5 mg
  • Vitamín A 8730.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.

  • 2

    Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.

  • 3

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu