Empanadas s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 600 g Telecí pečeně
  • 36 g Strouhanka
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 220 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Kmín celý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 272 mg
  • Draslík 679 mg
  • Vláknina 11016 mg
  • Vitamín A 11016 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s 2 špetkami soli a 200 ml oleje, přidáme 1 vejce a vypracujeme těsto, které necháme 60 minut odležet.

  • 2

    Rajčata oloupeme, zbavíme jadřinců a získanou dužinu pokrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Pečené telecí maso umelene, přidáme utřený česnek a nakrájenou cibuli.

  • 4

    Masovou směs osmahneme na pánvi, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme kmín.

  • 5

    Vše necháme dusit 25 minut.

  • 6

    Do podušené směsi vmícháme strouhanku a necháme vystydnout.

  • 7

    Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vykrojíme cca 16 koleček, na která dáme vystydlou nádivku, přeložíme na půl a okraje dobře přitiskneme.

  • 8

    Kapsy potřeme rozšlehaným vejcem a necháme péct při 190 °C cca 25 minut.

Komentáře k receptu