Paštičky se sýrem a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Tuňák v oleji
  • 50 g Majonéza
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Listové těsto
  • 7 ks Rajčata
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 629.6 mg
  • Vláknina 8236.5 mg
  • Vitamín A 8236.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si 8 ks upečených paštiček z listového těsta a umícháme náplň do paštiček.

  • 2

    Tuňáka z konzervy scedíme a olej zachytíme. Polovinu rozmixujeme se zachyceným olejem, dáme do misky a smícháme s druhou polovinou tuňáka, který jsme rozmačkali vidličkou.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kostičky. Očištěnou jarní cibulkou a omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme k rybě a smícháme vše s citronovou šťávou, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Touto náplní naplníme paštičky, které dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 6 -8 minut při 180 °C. Upečené paštičky dáme na mísu, každou zakryjeme upečenou "pokličkou" a ozdobíme malým kopečkem kvalitní majonézy.

  • 5

    Paštičky podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu