Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Kuřecí prsa
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Prosciutto sušené
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 482 mg
  • Draslík 429.4 mg
  • Vláknina 10859.9 mg
  • Vitamín A 10859.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto z mouky, ze dvou špetek soli, čtyř rozšlehaných vajec a dvou lžic oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Kuřecí prsa vaříme asi deset minut v osolené vodě a necháme je zchladnout. V jiném rendlíku uvaříme špenát.

  • 3

    Poté z masa pokrájeného na kostky spolu s jednou lžící nakrájené cibule, vařeným špenátem a prosciuttem umixujeme náplň, vmícháme do ní jedno rozšlehané vejce, mleté nové koření a nastrouhaný parmezán. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.

  • 4

    V mezičase připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu, přidáme drobně posekaný česnek a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty.

  • 5

    Na vaření taštiček vaříme v širším hrnci osolenou vodu.

  • 6

    Těsto rozdělíme na díly a z každého vyválíme tenkou placku. Z ní vykrajujeme kolečka o průměru pět centimetrů. Do středu kolečka klademe náplň a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vzniklý "půlměsíc" si obtočíme kolem palce a konce buď provlékneme a přitiskneme, nebo jen přitiskneme. Snažíme se zužitkovat i všechny odkrojky. Hotové taštičky po částech vaříme asi pět minut ve vroucí vodě. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou, posypeme zbylým parmezánem a drobně posekanou petrželovou nať. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu