Jarní matjesový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 307.4 mg
- Vláknina 1320 mg
- Vitamín A 1320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi. 
- 
                                2Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme. 
- 
                                3Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        