Rybí polévka s vermutem
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 5 g Sůl
 - 8 g Pepř cayenský
 - 8 g Pepř bílý
 - 500 g Treska mražená
 - 25 g Tymián čerstvý
 - 20 g Petržel - nať
 - 50 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno bílé
 - 50 ml Dolin - Vermouth
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 15 l Vývar rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 210 g
 - Sodík 12473 mg
 - Bílkoviny 101 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 74.4 mg
 - Draslík 3820.3 mg
 - Vláknina 15636 mg
 - Vitamín A 15636 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.6 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme v něm cibuli, česnek, celer, fenykl, mrkev, oloupaná rajčata zbavená semínek i očištěné papriky. Vše nakrájené na kostičky. Přidáme bylinky a krátce za stálého míchání osmahneme.
 - 
                                2
Podlijeme vývarem a vínem, 10 minut povaříme. Ochutíme vermutem, oběma druhy pepře, osolíme, přidáme ryby nakrájené na kostičky a krevety.
 - 
                                3
Necháme asi 5 minut táhnout, již nevaříme. Posypeme nahrubo nasekanou petrželí a podáváme.