Čínská krevetová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 300 g Treska aljašská
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Houby černé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 446 mg
  • Vláknina 4175 mg
  • Vitamín A 4175 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty.

  • 2

    Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu