Krémová chřestová polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Chřest bílý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 69.7 mg
  • Vláknina 1298 mg
  • Vitamín A 1298 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oškrábeme, konce odlomíme a povaříme je v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a vyhodíme. Ve scezeném vývaru povaříme asi 12-15 minut na menší špalíčky nakrájený zbylý chřest. Hlavičky chřestu vyjmeme, několik z nich odložíme stranou a zbytek rozmixujeme.

  • 2

    Do polévky vmícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Žloutky rozmícháme s trochou polévky a vmícháme do hrnce, přidáme chřest a krevety, prohřejeme, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu