Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Pažitka
  • 40 g Hořčice
  • 600 g Chňapal červený
  • 400 g Brambory
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 40 g Chutney mangové
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Čekanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 1238.7 mg
  • Vláknina 10952.5 mg
  • Vitamín A 10952.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem.

  • 3

    Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip.

Komentáře k receptu