Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 782 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 87.2 mg
 - Draslík 1238.7 mg
 - Vláknina 10952.5 mg
 - Vitamín A 10952.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip.