Pečené filety z jazyka s bramborovo-hříbkovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 15 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 kg Mořský jazyk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 2047.7 mg
  • Vláknina 9922.5 mg
  • Vitamín A 9922.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibulky nakrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené cibulky, špetku cukru, osolíme a opepříme. Zastříkneme vodou, přivedeme k varu a cca 25 minut dusíme na mírném ohni. Uchováme teplé ve vodní lázni.

  • 2

    Houby nakrájíme nahrubo. Uvaříme brambory doměkka. Scedíme a rozmačkáme, do směsí přidáme nasekané houby, smetanu, máslo, osolíme, opepříme a našleháme na jemnou kaši.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu a množství zredukujeme na polovinu. V dalším hrnci necháme zezlátnout máslo, do kterého všleháme zredukovaný vývar. Zhoustlou omáčku uchováme v teplé vodní lázni.

  • 4

    Omyté a osušené filety osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo a filety zprudka opékáme. Přemístíme do pekáčku a 5 minut dopékáme v troubě předehřáté na cca 180 °C.

  • 5

    Filety položíme na předehřáté talíře, doplníme kaší, opečenými cibulkami a zlehka zalijeme omáčkou.

  • 7

Komentáře k receptu