Těstoviny s mořskými rybami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mořský jazyk
  • 450 g Mořský ďas
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Vývar rybí
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1112 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 1734.3 mg
  • Vláknina 13301.2 mg
  • Vitamín A 13301.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku v misce smícháme se solí, pepřem a dvě lžíce dáme na talíř a obalíme v nich filety z ďasa a jazyka, které jsme zbavili kůže a nakrájeli na větší kousky.

  • 2

    V hlubokém rendlíku na másle za občasného míchání smažíme kousky ryb s drobně krájenými šalotkami, utřeným česnekem, mrkví nakrájenou na malé kostičky a drobně pokrájeným pórkem. Po deseti minutách směs zaprášíme zbylou moukou a ještě asi minutu smažíme.

  • 3

    Do usmažené směsi vlijeme rybí vývar, ocet, víno, rybí omáčku a za občasného míchání vaříme zhruba čtyřicet minut.

  • 4

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je směs hotová, vlijeme ji na těstoviny, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu