Lanýže na šampaňském

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lanýž
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Vývar telecí
  • 150 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 160 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 479.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké lanýže dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme lanýže, osolíme, opepříme, podlijeme šampaňským a telecím vývarem. Pekáček zakryjeme alobalem a necháme dusit. Dusíme asi 10 minut, pekáček odkryjeme a necháme ještě 5 minut stát, ať se lanýže máčí ve vývaru.

  • 3

    Potom lanýže vyjmeme, zbylou tekutinu trochu vyvaříme, přidáme špetku solamylu, rozmícháme, necháme projít varem a lanýže šťávou přelijeme.

Komentáře k receptu