Opečené brambory na kachním sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Brambory
  • 200 g Kachní sádlo
  • 15 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1486 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1342.6 mg
  • Vláknina 16250 mg
  • Vitamín A 16250 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C.

  • 2

    Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější.

  • 3

    Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy.

  • 4

    Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem.

  • 5

    Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu