Opečené brambory na kachním sádle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1342.6 mg
- Vláknina 16250 mg
- Vitamín A 16250 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C. 
- 
                                2Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější. 
- 
                                3Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy. 
- 
                                4Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem. 
- 
                                5Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        