Kambala v páře s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 792 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 618.6 mg
 - Vláknina 5412.5 mg
 - Vitamín A 5412.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrusy dobře omyjeme a kůru oloupeme škrabkou na brambory. Několik kousků uschováme na ozdobu. Dužninu drobně pokrájíme a 10 minut podusíme v rozehřátém másle. Poté směs vložíme do sítka okapat a odkapané ovocné máslo necháme vychladnout. Chřest omyjeme a dolní část odřízneme. Vložíme nastojato do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody a vlijeme do 500 ml vařící vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme vyvařit do požadovaného množství a hustoty. Po malých částech vmícháme vychladlé máslo a smetanu. Omáčku uchováme v teple ve vodní lázni.
 - 
                                3
Filety osolíme, opepříme a na každý vložíme plátek citrusové kůry, srolujeme a spíchneme párátkem. Rolky vložíme na pařáček a v páře necháme 10 minut povařit.
 - 
                                4
Těsně před podáváním zpěníme omáčku v mixéru. Na talíře rozdělíme okapaný chřest, rybí fil, ze kterého odstraníme párátko a přelijeme napěněnou omáčkou. Dozdobíme citrusovou kůrou.