Těstoviny s konzervovaným tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 120 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 141.3 mg
  • Vláknina 7266.5 mg
  • Vitamín A 7266.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme do mísy a necháme na teple.

  • 2

    V rendlíku na oleji a polovině másla krátce smažíme česnek pokrájený na tenké plátky, přidáme tuňáka rozebraného na větší kousky (bez nálevu), citronovou šťávu, kapary a vypeckované olivy pokrájené na plátky. Opatrně mícháme a necháme prohřát.

  • 3

    Hotovou směs vsypeme na připravené těstoviny, přidáme zbylé máslo, posekanou petrželku a podáváme s listy salátu (může být i několik druhů).

Komentáře k receptu