Krém z fazolových lusků se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Pórek
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 80.3 mg
  • Draslík 365.4 mg
  • Vláknina 9398.8 mg
  • Vitamín A 9398.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.

  • 3

    Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.

  • 4

    Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.

  • 5

    Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.

  • 6

    Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.

  • 7

    Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.

Komentáře k receptu