Platýz se sýrovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Pažitka
  • 600 g Platýz - filety
  • 300 g Brambory
  • 300 g Chřest bílý
  • 100 g Shiitake houby
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 1403.1 mg
  • Vláknina 13262.5 mg
  • Vitamín A 13262.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka.

  • 2

    Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi 2 vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle nebo oleji krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.

  • 3

    Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.

Komentáře k receptu