Žralok s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Žraločí steak
  • 120 g Rajčata
  • 50 g Med včelí
  • 20 g Kerblík
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 622.1 mg
  • Vláknina 3044.8 mg
  • Vitamín A 3044.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli, česnek a chilli drobně nakrájíme a vše orestujeme na oleji.

  • 2

    Přidáme rajčata, ocet, med, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme 10 minut.

  • 3

    Potom navrch vložíme filety a dusíme dalších 10-15 minut. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.

Komentáře k receptu