Žampionová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 cl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 537 mg
  • Vláknina 4672.8 mg
  • Vitamín A 4672.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nožky odstraníme a kloboučky křížem nařízneme. Podusíme je na oleji do poloměkka.

  • 2

    Potom k houbám přidáme omyté hrozinky, nasekané ořechy, slunečnicová semínka a podle chuti sůl a pepř. Chvíli vše podusíme.

  • 3

    Nakonec přidáme máslo, víno, brandy a vmícháme smetanu. Necháme jen přejít varem.

  • 4

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu