Králičí paštika s pivem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 900 g Králičí maso
  • 450 g Vepřová plec
  • 40 g Pistácie
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Petržel - nať
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Celer - nať
  • 3 ks Česnek
  • 3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 303.5 mg
  • Draslík 1563.2 mg
  • Vláknina 7597.5 mg
  • Vitamín A 7597.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.

  • 2

    Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.

  • 3

    Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.

  • 4

    Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.

  • 5

    Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.

Komentáře k receptu