Holandský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 13.34 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.2 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.8 mg
  • Draslík 409 mg
  • Vláknina 571.6 mg
  • Vitamín A 571.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme.

  • 2

    Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme půl hodiny odležet.

  • 3

    Poté tvarujeme placky ve tvaru oválu.

  • 4

    Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu